Açılışı TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile T.C Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç Yapıyor
Date Added: 18 November 2014, 11:33

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yeni Binası ve Hayvan Hastanesi Yarın Saat 16.00’da Açılıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, adanın ve bulunduğu coğrafyanın ilk ve tek özel Veteriner Eğitim Kurumu olma özelliğini taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yeni Binası ve Hayvan Hastanesi yarın düzenlenecek törenle açılıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binası ve Hayvan Hastanesi TBMM Başkanı Cemil Çicek ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yarın (15 Kasım 2014) saat 16.00’da açılacak.

Yakın Doğu Üniveritesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, açılışı yapılacak olan yeni eğitim binası ve hayvan hastanesi ile birlikte hâlihazırda öğrenci eğitiminde kullanılmakta olan ve çiftlik hayvanlarının bakım ve beslenmelerine, yetiştirilmelerine ve sağlık kontrollerinin yapılmasına ilişkin uygulamaların yürütüldüğü Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliği ve Arapköy’deki at çiftliğinden oluşan eğitim kompleksinde öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleğinin ve sanatının bütün incelikleri ile uluslararası standartlarda öğretilecek.

Bölgenin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ve 25 milyon dolara mal olan Veterinerlik Fakültesi Yeni Binası’nda ve Hayvan Hastanesi’nde çağın gereksinimleri doğrultusunda tasarlanan anfiler ve modern cihazlarla donatılan laboratuvarlarda öğrencilerin temel ve ileri düzeydeki eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak almaları mümkün olacak. Özellikle laboratuvar uygulamalarında öğrencilerin bizzat olaya katılmaları, izleyerek değil uygulama yaparak öğrenmeleri sağlanacak.

Yarın saat 16.00’da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılacak olan tam teşekküllü hayvan hastanesinde ise öğrencilere küçük hayvan klinik eğitimleri uygulamalı olarak verilecek. Her türlü medikal ve cerrahi girişimin yapılabileceği hayvan hastanesinde öğrenciler küçük hayvan hekimliğinin uygulamasını aktif katılım ile öğrenme imkanı bulacaklar.
Veteriner Fakültesi’nin hem ada insanına yoldaşlık eden evcil hayvanlarımızın hem de Kıbrıs’ın doğal florası içinde yaşayan ve yaşam döngüsel dengesi açısından büyük önemi bulunan yabani hayvanların bakımında öncü bir eğitim ve uygulama kurumu olacağını belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal insan sağlığının bile zaman zaman ihmal edilebildiği bir coğrafyada veteriner hastanesinin Kıbrıs insanının dünyayı dünya yapan tüm canlılara vermiş olduğu değerin simge eserlerinden biri olacağına inandığını ifade etti.
Son teknolojiyle donatılmış binası ve nitelikli öğretim kadrosuyla Yakın Doğu Üniversitesi’nin kaliteli eğitim anlayışının hayvan sağlığı alanındaki (bayrak taşıyıcısı) olacağını belirten Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Veteriner Fakültesi’yle birlikte düşünülmesi gereken Hayvan Hastanesi’nin yalnızca hayvanların sağlık sorunlarını gidermekle kalmayıp ülke genelinde ve canlılarla birlikte onları severek ve varlıklarına saygı duyarak ortak yaşama kültürünün geliştirilmesine katkı koyacağını ifade etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi 17 Kasım 2014 Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacak.

YDÜ Hayvan Hastanesi’nin Özellikleri;

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda tasarlanan ve inşaatı tamamlanan hayvan hastanesinde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası ( her biri 125 m2), 1 adet özel muayene odası (13 m2), tıraş ve banyo odası, tedavi alanı (53 m2), yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları (her biri 7 m2), eczane, merkezi tanı laboratuvarı (25 m2), dijital röntgen odası (10 m2), ultrason ve endoskopi odası (9 m2), ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane (22 ve 15,5 m2), ve post-operatif yoğun bakım üniteleri (her biri 7 m2) bulunmaktadır. Klinik eğitimi alacak öğrenciler yukarıda bildirilen hastane ortamında hasta kabulünden başlayarak ön tanı, kesin tanı, medikal veya cerrahi sağaltım, profilaktik Veteriner Hekimlik, post-operatif yoğun bakım ve hasta taburcu edilmesi gibi Klinik Veteriner Hekimliği pratiğinin her aşamasını birebir yaşama ve uygulama imkânını bulmaktadırlar. Küçük gruplar halinde öğrencilerimize bir yandan İç Hastalıkları, Cerrahi ve, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarının kapsamına giren konularda uygulamalı klinik eğitimi yaptırılırken eş zamanlı olarak laboratuvar tanı yöntemleri hakkında da uygulama yapma şansı tanınarak, bir yandan da sadık dostlarımız ve evlerimizin birer ferdi olan kedi ve köpek gibi pet hayvanlarımızın her türlü sağlık sorununa kesin ve kalıcı çözümler üretilmektedir.