Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği YDÜ Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Date Added: 24 November 2014, 11:26

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı ve Yönetim Kurulu üyeleri yanısıra veteriner hekimleri YDÜ Hayvan hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Sayılı; Hastanenin veteriner hekimlere büyük faydaları olacaktır…

Açıklamada, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan’dan üniversitenin sağlık alnındaki faaliyetleri hakkında bilgi alan heyete, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene tarafından da hayvan hastanesinin teknik ve fiziki alt yapısı, kabiliyetleri hakkında geniş bir brifing verildi. Ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı hastanenin ülkedeki bütün veteriner hekimlere büyük faydalarının olacağına inanç belirterek “işbirliği fırsatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. YDÜ’nün ülkeye kazandırdığı devasa yatırımın KKTC için büyük bir kazanımdır. Birliğim ve bütün veterinerler adına Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel başta emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

YDÜ Hayvan Hastanesi veteriner hekimlik mesleğinin saygınlığını arttıracak…

Yapılmış olan YDÜ Hayvan Hastanesi’nin veteriner hekimlik mesleğinin saygınlığını artıracağına dikkat çeken Sayılı, mesleğin daha iyi bir noktaya taşınacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.


Ergene; İnsan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programları için çalışacağız…

Fakülte ve Hayvan Hastanesi olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve görevlerinin sadece hayvan tedavisi yapmak olmadığını söyleyen Başhekim Ergene “İnsan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programları oluşturarak, halkımızı korunma yolları hakkında bilgilendirerek sağlığımızın korunmasına yönelik projeler üreteceğiz” dedi.


Ersan Korudağ; Hastane gurur verici bir yatırım…

Konuk heyette bulunan Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği eski başkanlarından Ersan Korudağ ise, hastanenin gurur verici bir yatırım olduğunu belirtirken, bunun KKTC’ye büyük katkısı olacağını dile getirdi.

Büyük baş hayvanların hastalıklarının taranması ve salgınların önlenmesi için büyük bir fırsat…

Korudağ, oluşabilecek büyük baş hayvan hastalıklarında ve salgınların önlenmesi çalışmalarında YDÜ Hayvan Hastanesi’nin son teknoloji cihazları ve altyapısı yanısıra konusunda yetkin hocları ile büyük bir fırsat yarattığını söyledi. Korudağ, Veterinerlik Dairesi’nin yıllardır bunu yapmaya çalıştığını ancak ekonomik zorluk ve yönetimsel farklı düşünceler dolayısıyla sonuçlandıramadığını vurguladı.


Laismania ve brusella hastalıklarında YDÜ Hastanesi önemli rol oynayacak…

KKTC’de Laismania ve brusella gibi defedilemeyen hastalıklar olduğuna dikkat çeken Korudağ, hayvan hastanesinin bu noktada da önemli rol oynayacağını belirtti. Korudağ, sadece hastanenin değil fakültenin de yapacağı bilimsel araştırmalar ile bu alana büyük katkı sağlayacağına inanç belirterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.