Muhtarlar YDÜ Hayvan Hastanesi’ne Hayran Kaldı
Date Added: 24 November 2014, 11:12

Lefkoşa İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ile dernek yönetim kurulu yanısıra Lefkoşa bölgesi muhtarlarından oluşan heyet YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Lefkoşa Bölgesi Muhtarlarının Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Hayvan Hastanesi Başhekimi Yar.Doç. Dr. Osman Ergene ve Tanıtım Dairesi yetkililerinden bilgi aldılar.

Ergene; YDÜ Hayvan Hastanesi’nin bölge ülkeleri içinde benzeri yok…

Muhtarlara hayvan hastanesi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, hastanenin ülkemizde de bölge ülkeleri içinde de bu imkanlara sahip herhangi bir Veteriner Fakültesi Hastanesi olmadığını anlattı.

Toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programları için birlikte çalışacağız…

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi olarak sorumluluklarını bildiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ergene “görevimiz sadece hayvan tedavisi yapmak değildir. İnsan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programları oluşturacağız ve halkımızı korunma yolları hakkında sizlerle işbirliği yaprak bilgilendireceğiz. Bunun yanında toplum sağlığının korunmasına yönelik projeler de üreteceğiz” dedi.

YDÜ Hayvan Hastanesi büyük bir eksiği giderdi…

Daha sonra laboratuvarlar konusunda muhtarlara bilgi veren Dr. Serkan Sayıner , laboratuvarlarda onlarca farklı türden hayvana 50 civarında değişik tahlilin yapılabildiğini söyledi. Ardından ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitesini gezen Lefkoşa bölgesi muhtarları, hastanenin büyük bir eksiği giderdiğini dile getirdi.

Savaşan; Muhtarlarımız ülkemizin mihenk taşı ve yerel yönetimlerimizin ayrılmaz parçalarıdır…

Ziyarette muhtarlara hitaben konuşan, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Hastane’nin amacının yalnızca pet hayvanlarının sağlığıyla ilgilenmek olmadığını, ülkede insan sağlığı ve toplum sağlığına da katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak “Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel sağlığı bir bütün olarak görüyor. Öyle ki KKTC’ye kazandırdığı tam donanımlı Hayvan Hastanesi ile Dünya’da da büyük bir tehdit olarak kabul edilen hayvan kaynaklı insan hastalıklarının önlenmesi için çok anlamlı bir adım atmıştır. Bizler ülkemizin mihenk taşı siz çok kıymetli muhtarlarımızı yerel yönetimlerimizin ayrılmaz birer parçaları olarak görüyoruz. Bu anlayış ile sizlere Hayvan Hastanemizin özelde bölgelerinizde genelde ise ülke çapında vereceği hizmetleri anlatmak bizlerin başlıca görevleri arasındadır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da YDÜ’nün siz muhtarlarımız aracılığı ile başta hayvan sağlığı konusunda olmak üzere işbirliğimizin artarak sürmesi için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Derviş Dizliklioğlu: Bu imkanları gördükten sonra hayvanları kıskandık…

Lefkoşa İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ise “Gerçekten burayı görmekten son derece mutlu olduk ve gururlandık. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel’in her zaman muhtarların yanında olduğunu belirterek, bütün ülkemizin sağlığına büyük katkısı olacağını gördüğümüz tam teşekküllü Hayvan Hastanesi’ni KKTC’ye kazandırdığı için kendisine bütün muhtarlarımız adına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Hayvan Hastanesi’nin imkanlarını gördükten sonra hayvanları kıskandığımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Tekrardan hepinize emekleriniz için teşekkürler” diye konuştu.

Kalavaç Köyü Muhtarı Meraklı: Suat Hoca’yı tebrik ediyoruz, yolu açık olsun…

Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı ise böylesi bir yatırımı YDÜ’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu ölçekteki çok güzel yatırımı insanımıza ve devletimize kazandırdığı için Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’i tebrik ediyoruz, yolu açık olsun” dedi. Daha sonra Lefkoşa Bölgesi Muhtarları, YDÜ Hastanesi Rauf Raif Denktaş Sergi Salonu’nda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Resim Çalıştayı” nda yapılan resim sergisini gezdiler.