Güzelyurt Dernekleri YDÜ Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Date Added: 28 November 2014, 10:40

Kalkanlı Kültür Sanat Derneği (KAYDER) Alpay Volkan Tiyatro Derneği (TAVDER), AKÇAY Kültür Sanat Derneği ve 4. Duvar Sanat Derneği, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Güzelyurt bölgesi, kültür ve sanat sevdalıları YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ile Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den üniversite ve hayvan hastanesi hakkında bilgi aldı.

Ergene; Hayvansal kaynaklı insan hastalıklarının oranının çok yüksek…

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, Hastane’nin Kuzey Kıbrıs’ta çok önemli bir eksiği giderdiğini söyleyerek “Hayvan sağlığını insan sağlığından ayırmak mümkün değildir” dedi. Ergene hayvansal kaynaklı insan hastalıklarının oranının çok yüksek olduğunu vurgulayarak, faaliyetlerinin yalnızca ev hayvanları ile sınırlı olmadığını, çiftlik hayvanlarının da hastalıklarını kapsadığını vurguladı.

Muzaffer Sevin; Yaptığınız bilgilendirme ile ufkumuzu genişlettiniz…

Hastane gezisinin ardından, KAYDER yetkilisi Muzaffer Sevin, “Çok medern bir hastane ile karşı karşıyayız.Ülkemizde ve diğer ülkelerde de göremeyecğimiz kadar güzel ve modern bir hayvan hastanesini gezdik. Ülkem adına gurur verici. Bu tip bilgilendirme toplantıları ufkumuzun açılması bakımından çok yararlı oldu” diye konuştu.

Nisbet Kızılyürek; Hastane ülkemiz ve bölgemiz için çok değerli bir kazanım…

Daha sonra konuşan AKÇAY yetkilisi Nisbet Kızılyürek ise, hastanenin ülkemiz ve bölgemiz için çok değerli bir kazanım olduğunu söyleyerek YDÜ’ye teşekkür ediyoruz dedi.

Osman Bulun; bu girişimlerin tüm ülke halkını mutlu etmesi gerekir…

Hayvan Hastanesi’nin konuklarından 4. Duvar Kültür ve Düşünce Derneği adına konuşan Osman Bulun ise hayvanlara verilen bu ölçüde değeri görünce çok mutlu olduğunu ve bu girişimlerin tüm ülke halkını mutlu etmesi gerektiğini belirtti. Yine aynı dernekten Mustafa Yaşlı da Hayvanları korumanın onlara gereken değeri vermenin insanlık ve çağdaşlık göstergesi olduğunu vurguladı.

Ulaş Tözün; Veteriner hekim olmak isteyen gençlere de YDÜ Hayvan Hastanesi’nin çok geniş imkanlar sunuyor…

AKÇAY Kültür Sanat Derneği’nden Ulaş Tözün de düşüncelerini dile getirirken, yüksek derecede hijyenin ve çok iyi şartlardaki teçhizatın gurur verici olduğu kadar veteriner hekim olmak isteyen gençlere de YDÜ Hayvan Hastanesi’nin çok geniş imkanlar sunduğunu söyledi.

Dernek temsilcileri Uluslararası Resim Çalıştayı sergisini ziyaret etti…

Açıklamada son olarak Güzelyurt dernek temsilcilerinin Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Rauf Raif Denktaş Sergi Salonu’nda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Resim Çalıştayı” nda yer alan resim sergisini gezdikten sonra YDÜ’den ayrıldığına yer verildi.