Kanser Hastalarına Yardım Derneği; Hastane ve Doktor Seçme Hakkımız Olmalı
Date Added: 01 December 2014, 10:18


Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek hastanenin hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal, Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den hastanenin hizmetleri ve toplum sağlığına yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Her şey inanılmayacak kadar güzel ve çok etkileyici…
YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri toplum sağlığının hayvanlardan bağımsız düşünülemeyeceğini ifade ederek, insan sağlığının hayvansal kaynaklı hastalıklarla tehdit edildiğinin bütün dünya tarafından kabul edildiğinin bilindiğini söylediler.

Hastanenin gezilerek toplum sağlığına yapacağı katkıların öğrenilmesi gelecek nesiller için son derece önemli …

Ziyarette gördüklerinden çok etkilendiklerini belirten Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, hastanede bütün ayrıntıların tek tek düşünüldüğünü ve tam anlamıyla eksiksiz bir hastane yaratıldığını dile getirdiler. Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği üyeleri, YDÜ Hayvan Hastanesi’nin herkes tarafından gezilerek hastanenin toplum sağlığına yapacağı katkıların yerinde görülmesinin gelecek nesiller için son derece önemli olduğunu da ifade ettiler.


Prof. Dr. Esendal: Öğrencilerimize son teknoloji ve güçlü bir altyapı sunuyoruz…
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise, alanında uzman öğretim üyeleri ile sürdürülen teorik eğitimlerin uygulamalarının YDÜ Hayvan Hastanesinde en iyi şekilde yapıldığını belirtilerek, hastanede öğrencilerin uygulamalar için özel tasarlanan 3 adet öğrenci laboratuvarının da çok büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Laboratuvarlarda öğrencilerin eğitimine yönelik her türlü uygulamanın yapılabileceğini anlatan Esendal “teorik eğitimleri uygulamalar ile destekliyoruz” dedi. Prof. Dr. Esendal, eğitim binasında yer alan bir diğer uygulama salonu olan mikroskobi laboratuvarının ise 50 adet mikroskobu ile öğrencilerine uygulama açısından büyük imkanlar sunduğunu vurguladı.


Ergene: Amacımız hayvandan isana gçen hstalıkların önüne geçmek…
YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de hastanenin faaliyetlerinin PET hayvanları ile sınırlı olmadığını söyleyerek, misyonlarının insan sağlığının korunması olduğunu belirtti. Ergene konuşmasında hayvanlardan insana geçen veya hayvansal kaynaklı hastalıkların kontrol altına alınmasının insan ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak “bizle bu yönde paydaşlarımız ve devletimizin ilgili organları ile sıkı iş birliği yapacağız” dedi.

Hayvan Hastanesi ile insan sağlığına gösterdiği değerden ötürü Dr.Günsel’e teşekkür ediyoruz…
Güzelyurt Kanser Hastalarına Yardım Derneği başkan ve üyeleri, Hayvan Hastanesine yaptıkları ziyarette, ülkemiz insanına ve hayvancılığa böylesi bir değeri veren Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e teşekkür ederek “ KKTC’de YDÜ’nün hayvanlar özelinde insanlara bu denli değer vermesi bizleri son derece mutlu etmiştir. YDÜ Hayvan Hastanesi’nin hayvanlara sunduğu olanakları gördükten sonra başta kanser hastaları olmak üzere bütün hastalara hastane ve hekim seçme şansının verilmesi için gereken düzenlemelerin yapılmasını istediğimizi tekrardan dile getiriyoruz” dediler.