Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanları Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Date Added: 17 December 2014, 06:39


“Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları Veteriner Fakültesine ziyaret gerçekleştirerek veteriner fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal’dan fakülte ve hayvan hastanesi hakkında bilgiler aldılar..

Prof. Dr. Esendal, “Tek Sağlık Konsepti”, sağlıklı insan için sağlıklı hayvan temalı yaptığı açıklamada; “İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığı düşünüldüğünde, hayvan sağlığının küresel sağlık açısından önemli olduğunu söylemek, buradan hareketle insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak son derece yerinde olacaktır dedi..


Bugün dünyada “Tek Sağlık Konsepti” nin önemi her zeminde bilimsel otoritelerce gündeme getirilmekte olduğunu vurgulayan Prof. Esendal, Tek Sağlık, sağlıklı insan için sağlıklı hayvanın gerekliliği üzerine şekillenmekte, yüksek kalitedeki hayvan sağlığının insan sağlığı ve refahı üzerine olumlu etkileri vurgulanmaktadır dedi.

Prof.Dr. Esendal,Tek Sağlık Konsepti’nde başarının elde edilmesi için hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlere önemli sorumlulukların düştüğü bilinciyle Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel , sağlığı bir bütün olarak görmüş ve ülkemize Veteriner Fakültesi ile tam teşekküllü hayvan hastanesini kazandırdığını anlattı.