Biyologlar Derneği Vurguladı; Sigortalar Hayvanları da Kapsamalıdır
Date Added: 18 December 2014, 06:30


YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Başkanı Özerdem Dünya’nın pek çok yerinde olduğu gibi sigorta sisteminin hayvanları da kapsaması gerektiğini söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Dilge Özerdem Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ile Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ’dan hastane ve hizmetler hakkında bilgi aldılar.


Savaşan; Amacımız Insan Ve Hayvan Sağlığını Korumak…
Veteriner hekimlerin, hem hayvan, hem de insan sağlığını korumak için eğitim aldıklarını ve bu özelliği ile de veterinerliğin pek çok meslekten ayırdığını anlatan Ahmet Savaşan “Bu özelliği ile Veteriner Hekimlik ülkeler açısından son derece stratejik bir öneme sahiptir. İşte bu sebeptendir ki insan ve hayvan sağlığının korunmasını amaçlayan Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel sağlık bilimlerinin son halkası olarak beş yıl önce Veteriner Hekimliği Fakültesi’ni şimdi de Hayvan Hastanesi’ni ülkemize kazandırmıştır” dedi.

Devlet Kurumlarımız Ve Paydaşlarımız Ile Sıkı Işbirliği Yapacağız…
Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Hayvan Hastanesi’nin hayvan sağlığı ve refahının temini yanında çevre koruma, gıda güvenliği ve halk sağlığının korunması için sorumluluklarının bilincinde olduğunu söyleyen Savaşan “başta devlet kurumlarımız olmak üzere, hayvancılarımız, veteriner hekimlerimiz, sizler gibi kıymetli sivil toplum örgütleri ve bütün paydaşlar ile işbirliklerinin geliştirilerek, sağlıklı insan için sağlıklı hayvan konseptinin gelişmesi için çalışacağız” diye konuştu.


Ergene; Birlikte Çalışmak İstiyoruz…
Veteriner hekimlerin hayvan refahı, zoolojik tıp, su hayvanları hekimliği, uzay tıbbı (mekiği astronotları), hayvan barınağı hekimliği, spor hekimliği, hayvan destekli aktivite ve tedavi programları, yaban hayatı hekimliği alanlarında çalışmalar yaptığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Ergene ise “halkın ve hayvanların refahının iyileştirilmesi, sağlığının korunmasına yönelik sizler ve bütün sektör ile birlikte çalışmak istiyoruz. Ayrıca yaban kuşları ve kablumbağalara ücretsiz hizmet vermeye başladık. Bu konularda sizlerle sıkı bir işbirliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Aytuğ: “Veteriner Hekimler Biologlarla Çalışmadan Başarıya Ulaşmaları Mümkün Değil.”
İç Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilfer Aytuğ da yaptığı konuşmasında biyologların kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, verteriner hekimlerin biyologlarla çalışmadan başarıya ulaşmalarının mümkün olmayacağını kaydetti. Prof. Dr. Aytuğ “ancak hep birlikte çalışırsak hayvan ve insan sağlığına ve sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olabileceğimize inanıyorum” dedi.


Başkan Özerdem; Çok Üst Düzey Bir Hastaneyle Karşılaştık…
Biyologlar Derneği Başkanı Dilge Özerdem ise en son teknolojiye sahip, güçlü alt yapısı ile üst düzey bir hastane ile karşılaştıklarını belirterek “ülkemiz için faydalı olmasını temenni ediyorum, hayırlı olsun. Konusunun uzmanları olarak sizlerin ve hocalarımızın, koruyucu hekimlikten, hastalıkların tesbit edilmesine, hayvanların ölüm nedenlerinin bulunmasına kadar bir çok konuda ileri teknikleri kullanarak halk sağlığına katkıda bulunacağınızı öğrenmekten ötürü büyük bir mutluluk duyduk. Atılan bu adım toplum sağlığı açısından son derece önemli bir kazanım olmuştur” dedi.

Büyük Bir Sıkıntı Ve Eksikliği Giderdiniz…
Özerdem “Gerçekten imrenerek izledik. Bizler ve paydaşlar ile işbirliği yapmak istemeniz bizleri son derece memnun etmiştir. Özellikle bize ulaşan yaralı kuşlar ve diğer hayvanların sağlığı ile ilgili işbirliği yapılacak olması ülkemiz açısından büyük bir şanstır. Büyük bir sıkıntı ve eksikliği giderdiniz” diye konuştu.

Sigorta Uygulaması KKTC’de de Olmalı!
Dünya’nın pek çok yerinde olduğu gibi sigorta sisteminin hayvanları kapsaması gerektiğini vurgulayan Özerdem “örenğin trafikte arabanın çarptığı bir hayvanın tedavisini sigorta karşılamalıdır. Bu konuda ivedi olarak gereken düzenlemelerin yapılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.