Emekli Mücahitler Vurguladı; Hastane Ve Doktor Seçme Hakkı İstiyoruz
Date Added: 19 December 2014, 06:23


YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, KKTC’de hastane ve doktor seçme hakkının bir an önce verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Mehmet Salih Direktör başkanlığında YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Emekli Mücahitler Derneği KKTC’de hastane ve doktor seçme hakkının bir an önce verilmesi gerektiğini vurguladı. Mücahitlere Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene tarafından bilgi verildi.


Savaşan; Hayvan Ve İnsan Sağlığına Yönelik En İyi Hizmeti Sunmak İçin Çalışıyoruz…
Açıklamada, KKTC’nin bu günlere gelmesinde çok büyük emekleri bulunan mücahitleri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Ahmet Savaşan’ın, İnsan sağlığının, hayvan sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğunu anlattığı vurguladı. Savaşan, kuduz, brusella, deli dana, kuş gribi, tüberküloz gibi hastalıkların doğrudan temas yoluyla ya da hayvansal ürünlerin tüketilmesi sonucu insanlara geçebildiğini anımsatarak, hayvansal ürünlerin ayrıca, çiftlikten sofraya kadar geçen süreçte teknik ve hijyenik koşullara uyulmadığında bozulduğunu ve gıda zehirlenmelerine neden olabildiğinin de bilindiğine dikkat çekti. Savaşan “hayvan sağlığının ve hayvansal ürünlerin, insan sağlığı açısından yakından ilgili olduğunu söylememiz yerinde olacaktır. Bu bilinçle hareket eden Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel konusunda uzman hocaları ve tam donanımlı laboratuarı ile gerek insan gerekse de hayvan hastanelerini toplumun hizmetine sunmuştur. Üniversite olarak bizler toplum sağlığına yönelik en iyi hizmetleri sunabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.


Ergene; Sorumluluğumuz Çok Büyük…
Fakülte ve Hayvan Hastanesi olarak sorumluluklarının çok büyük olduğunun ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ergene “görevimiz sadece hayvan tedavi etmek değildir. İnsan sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen hayvansal kaynaklı hastalıkların teşhisi, tedavisi ve bu hastalıklara karşı kontrol programları oluşturarak, halkımızı korunma yolları hakkında bilgilendirerek sağlığımızın korunmasına yönelik projeler de üretmektir. Bu çalışmaları devlet kurumlarımız, veteriner hekimlerimiz, hayvancılarımız ve halkımız ile birlikte yapacağız” dedi.

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı: Tek Kelimeyle Süper…

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör ise ziyarette yaptığı konuşmada “Ülkemize tam teşekküllü bir Hayvan Hastanesi kazandırdığınızı görmekten son derece mutlu olduk. Aslında söyleyecek pek de bi şey yok. Sizler insan sağlığı, toplum sağlığı açısından ihtiyaç duyulan bütün hizmetlerin ülkemizde verilebilmesi için gereken her şeyi yaptınız” dedi.

Dünya’ya Örnek Olan Pek Çok İşi Başardığı İçin Suat Hocayı Tebrik Ediyoruz…
Aslında öncelikle Suat Hocayı ebrik etmek gerekir diyen Direktör “ Suat Hoca KKTC’de Dünya’ya örnek olan pek çok işi başardı. Bundan önce YDÜ Hastanesi’ni de ziyaret etmiştik o da mükemmel bir hastane. Şimdi ise hayvan hastanesini yaparak yine insan sağlığına büyük bir hizmet sundu” şeklinde konuştu.


Hastane Ve Doktor Seçme Hakkı İstiyoruz…
Mehmet Salih Direktör tıpkı Türkiye’de olduğu gibi biz de KKTC’de hastane ve doktor seçme hakkına sahip olmak istiyoruz. Üniversite hastanesi başta olmak üzere istediğimiz hastane ile istediğimiz doktoru seçme hakkımızın verilmesini talep ediyoruz” dedi.