Hüseyin Kavaz: YDÜ Ile Günsel’e Hayranım
Date Added: 27 December 2014, 06:14


KKTC Güreş Fedarasyonu Hayvan Hastanesini Ziyaret Etti
Yüksek Öğrenim Ve Dışilişkiler Dairesi Eski Müdürü ve KKTC Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz ile güreşçiler YDÜ Hayvan Hastanesini Ziyaret Etti.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden KKTC Güreş Federasyon Başkanı Hüseyin Kavas ve güreşçilere Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ve Dr. Serkan Sayıner tarafından sağlık ve eğitim alanlarındaki faaliyetlerler hakkında bilgi verildi.

Savaşan; İnsan Sağlığı, Hayvan Sağlığından Bağımsız Düşünülemez…
İnsan sağlığı, hayvan sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen Ahmet Savaşan “kuduz, brusella, deli dana, kuş gribi, tüberküloz gibi hayvanlardan geçebilen hastalıklar doğrudan temas yoluyla ya da hayvansal ürünlerin tüketilmesi sonucu insanlara geçebilmektedir” diyerek, “insan sağlığı, hayvan sağlığından bağımsız düşünülemez” diye konuştu.

YDÜ Sorumluluk Üstlenecek…
Ayrıca hayvansal ürünler, çiftlikten sofraya kadar geçen süreçte teknik ve hijyenik koşullara uyulmadığında bozularak gıda zehirlenmelerine de neden olabildiğini anlatan Savaşan “hayvan sağlığının ve hayvansal ürünlerin, insan sağlığı açısından yakından izlenmesini ve kontrolü gerektirmektedir, üniversitemiz bu anlamda sorumluluk üstlenecektir.


Ergene; Ülkemizde Hayvan Sevgisinin Artmasına Yönelik Çalışacağız…
Açıklamada Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’nin ziyarette yaptığı konuşmada, “Hastanemiz, altyapısı, ameliyathaneleri, muayene odaları ilk müdahale bölümü, Laboratuvarları ve yoğun bakım üniteleriyle ülkemizin bütün ihtiyacına cevap verebilecek şekilde hayat bulmuştur” dediğine yer verildi. Hayvan ve dolayısıyla da toplum sağlığı konularında çok hassas olduklarını ifade eden Ergene “Hayvan Hastanemiz modern tıbbın bütün gereklerini yerine getirirken, sizlerle yaptığımız protokollar kapsamında kimsesiz köpeklerin kısırlaştırılması başta olmak üzere kimsesiz köpeklere sahip çıkılması gibi konularda elinden gelen katkıyı koymuştur ve bundan böyle de hayvan sevgisinin artmasına yönelik olarak yapılacak çalışmalara katkı koymaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Dr. Serkan Sayıner: Hayvan Hastanesi’nde Konusunda Uzman Hocalarımız Var…
Sayıner, YDÜ Hayvan Hastanesi’nde PET hayvanlarına sağlık hizmeti verdiklerini ayrıca keçi, koyun, inek gibi hayvanlara da en iyi hizmeti vermek için gereken bütün alt yapıya ve bilgi donanımına sahip olduklarını anlattı. Sayıner, “hastanemizde konusunda uzman hocalarımız hizmet veriyor” dedi.


Hüseyin Kavaz: YDÜ Ile Günsel’e Hayranım…
Hüseyin Kavaz da yaptığı konuşmasında özel üniversiteler arasında Yakın Doğu Üniversitesi’ni yakından takip ettiğini, başta diş hekimliği ve üniversite hastanesini daha önce ziyaret ederek hayran kaldığını söyleyerek “aynı şekilde Hayvan Hastanesi’nde de hayran kaldık”dedi.

Günsel’in Yatırımlara Devam Etmesini Istiyoruz…
Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e KKTC’ye Dünya çapında bir hayvan hastanesi kazandırdığı için teşekkür eden Kacaz “Günsel’e hayranlığımızı ifade etmek istiyorum. Bu tür yatırımlara devam etmesini diliyorum” dedi.