Badminton Federasyonu YDÜ Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Date Added: 29 December 2014, 06:11


Badminton Federasyonu YDÜ Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Zehra Avkıran ve sporcuları YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Yrd. Doç. Osman Ergene Hastane ile Tanıtıtma Dairesi ve Öğretim Görevlisi Mustafa Ufuk Çelik’ten bilgi aldılar.

Mustafa Ufuk Çelik, ziyarette Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in sağlığı bir bütün olarak gördüğünü, “bu kapsamda Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültelerinin ardından Veteriner Hekimliği Fakültesi ve takiben Hayvan Hastanemiz ülkemize kazandırılmıştır” dedi. YDÜ’nün diğer fakülteleri yanısıra sağlık ile ilgili fakültelerine büyük önem verdiğini vurgulayan Çelik, öğrencilerin aldıkları kaliteli eğitimlerin uygulamalarını son teknoloji cihazların bulunduğu tam donanımlı hastanelerde yaparak iyi yetiştiklerini anlattı.


Ergene: İnsan sağlığıyla hayvan sağlığının ayrı değerlendirilmesi mümkün değil…
YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise, YDÜ Hayvan Hastanesi’nin Veteriner Fakültesine bağlı olduğunu hatırlatırken, eğitim odaklı hareket ettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ergene, temel hedeflerinin toplum sağlığı olduğunu dile getirirken, insan sağlığıyla hayvan sağlığının ayrı değerlendirmenin mümkün olmayacağını ifade etti. Hastanede beş adet muayene odası olduğunu ve bu odaların göz muayenesinden tansiyon ölçümüne kadar pek çok kabiliyete sahip olduğunu anlatan Ergene, muayene odalarında ilk teşhisin konulabilindiğini dile getirdi. Daha önemli durumlarda ise laboratuvar, röntgen, ultrasound ve ameliyatanelerden yararlanıldığını söyledi.


Zehra Avkıran:böylesi bir hastaneyi görmekten onurlandım, gururlandım…
Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Başkanı Zehra Avkıran ise Hayvan Hastanesi’ni gezdikten sonra yaptığı konuşmasında “Yakın Doğu Üniversitesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu yatırımları devamlı takip etmekteyiz. Badminton Ferderasyonu olarak da spora vermiş oldukları değer bizler için çok anlamlıdır. YDÜ badminton sporuna büyük önem vermektedir. Biz de onlara federasyon olarak katkı koymaktayız. Bugün burda böylesi bir hastaneyi görmekle onurlandım gururlandım. YDÜ’yü tebrik ediyorum. Suat Hoca’yı tebrik ediyorum. Bir ilki başardı. Hayvanlara yönelik böyle bir hastane ülkemizde yoktu. Tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim dedi.