Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen ve Federasyon Üyeleri Hayvan Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Date Added: 03 January 2015, 06:05


Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen ve beraberindeki heyet, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ile yetkililerden bilgi aldı.

Ergene: Veteriner Hekimler İle Devletin İlgili Birimlerine Kapılarımız Sonuna Kadar Açık…
Osman Ergene ziyarette yaptığı konuşmada hastanenin yapılırken modern teçhizat ve ekipman ile donatıldığını belirterek, hastanenin ülkede görülen yaygın hayvan hastalıklarının kökünün kazılması ve hastalıkların önlenmesi amacıyla çalıştığını anlattı. Ergene, hastalıkların önlenmesi ile ilgili araştırmalarının devam ettiğini ifade ederek, YDÜ Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesi’nin bütün imkanlarının bu amaçla kullanıldığını belirtti. Ergene son olarak “toplum sağlığına yönelik olarak en iyi hizmetin verilebilmesine katkı yapabilmek amacıyla başta veteriner hekimler ile devletin ilgili birimlerine kapılarımız sonuna kadar açıktır” diye konuştu.


Halil Göymen: İnsan Sağlığına Verilen Önemin Yanında Hayvan Sağlığına Verilen Önemin Bu Boyutlara Taşınması Son Derece Anlamlı…
Bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ülkemize YDÜ’nün böylesi bilimsel ve tam donanımlı bir tesisi kazandırdığını görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen ise, “insanlarımızda son zamanlarda hayvan sevgisinin büyük oranda arttığını gözlemliyoruz” dedi. Göymen “gerek evlerimizde gerekse de çifliklerde beslediğimiz hayvanlara alanında uzman hocaların son teknolojik cihazlar ile donatılmış tam teşekküllü bir hastanede hizmet verilecek olması devletimiz adına son derece önemli bir adımdır” diye konuştu. Halil Göymen son olarak “hayvan sağlığı dolayısı ile de insan sağlığına büyük faydası olacağını düşündüğümüz YDÜ Hayvan Hastanesi’ni halkımıza kazandırdığı için Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e ve Yakın Doğu Ailesine teşekkür ediyorum. Hayvan Hastanesi hayırlı uğurlu olsun” dedi.