Trafik Kazalarını Önleme Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi’ne Trafik Kazalarının Önlenmesi İçin Katkılarından Ötürü Teşekkür Etti
Date Added: 04 January 2015, 13:55


Vedia Ateş; Bu kadar modern ve donanımlı bir hastane olabileceğini tahmin etmiyorduk…
Trafik Kazalarını Önleme Derneği yetkilileri YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastaneye ilişkin bilgiler aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret eden Trafik Kazalarını Önleme Derneği yetkilileri, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi aldılar.

Savaşan; ‘Yola çıkan köpek faciaya sebep oldu’ gibi gazete başlıkları tekrarlanmaması için çalışacağız…
YDÜ’nün, Kuzey Kıbrıs’taki ölümlü trafik kazaları ve alınması gereken önlemlerin konu edildiği ‘trafikte yaşamı seç’ eğitim semineri, ‘fahri trafik müfettişliği’ eğitimi gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını anımsatan Ahmet Savaşan, trafik kazalarının önlenmesinde toplumun bilinçlendirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. YDÜ’nün üstüne düşen sorumlulukları dün olduğu gibi yarın da yerine getireceğini söyleyen Savaşan, ülkemizde ‘yola çıkan köpek faciaya sebep oldu’ gibi gazete başlıklarının tekrarlanmaması için Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in insiyatifi ile YDÜ Hayvan Hastanesi’nin belediyeler ile işbirliği yaptığını da sözlerine ekledi.


Ergene; Ülkemizde hayvan sevgisinin artmasına yönelik çalışacağız…
Açıklamada Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’nin ziyarette yaptığı konuşmada, “Hastanemiz, altyapısı, ameliyathaneleri, muayene odaları, ilk müdahale bölümü, laboratuvarları ve yoğun bakım üniteleriyle ülkemizin bütün ihtiyacına cevap verebilecek şekilde hayat bulmuştur” dediğine yer verildi. Hayvan ve dolayısıyla da toplum sağlığı konularında çok hassas olduklarını ifade eden Ergene, Hayvan Hastanesi’nin modern tıbbın bütün gereklerini yerine getirdiğini söyledi. Ülkemizde pek çok kazaya sebebiyet veren sokak köpekleri ve kedilerinin çoğalmaması amacı ile gerek belediyeler gerekse de Hayvan Severler Platformu ile protokoller yapıldığını anlatan Ergene “yaptığımız bu uygulamalar ile trafik kazalarının önlenmesine de katkı yapmayı hedefliyoruz” dedi.


Vedia Ateş: YDÜ’ye trafik kazalarının önlenmesi için katkılarından ötürü teşekkürler…
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Trafik Eğitmeni Vedia Ateş ise ziyarette yaptığı konuşmada KKTC’de böylesine donanımlı ve modern bir hastane görmekten ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek “Bu kadar güzel ve bu kadar detaylarıyla düşünülmüş bir oluşum beklemiyorduk. Bu ziyarette gerek toplum sağlığına yönelik faaliyetlerinizi gerekse de trafik kazalarının önlenmesine yönelik koyacağınız katkıları öğrenmekten son derece mutlu olduk. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Bu hastanenin herkes tarafından görülmesi gerektiğini belirten Ateş “ bu denli modern ve hayvanlara değer verilen bir ortamın yaratılması bizi gururlandırmıştır, Başta Kurucu Rektör Suat İ. Günsel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.