YDÜ İle Gazimağusa Belediyesi’nden Anlamlı İşbirliği
Date Added: 08 February 2015, 13:40


Gazimağusa Belediyesi halk sağlığının gelişmesine yönelik olarak Yakın Doğu Üniversitesi ile işbirliğini geliştirecek. Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesini ziyaret eden ve YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den sağlık ile eğitim alanlarındaki faaliyetlerler hakkında bilgi alan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in halk sağlığının geliştirilmesine yönelik olarak YDÜ ile işbirliğini arttıracağı belirtildi.

Savaşan; Belediyelerimizin İmkanlarımızdan Yararlanması İçin Gereken Adımları Atıyoruz
Ahmet Savaşan, Hastane’nin amacının yalnızca PET hayvanlarının sağlığıyla ilgilenmek olmadığını, ülkede insan sağlığı ve halk sağlığına da katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in sağlığı bir bütün olarak gördüğünü söyledi. Savaşan “öyle ki Kurucu Rektörümüz KKTC’ye kazandırdığı Veteriner Fakültesi ve tam donanımlı Hayvan Hastanesi ile Dünya’da da büyük bir tehdit olarak kabul edilen hayvan kaynaklı insan hastalıklarının önlenmesi yani halk sağlığının gelişmesi yönünde çok anlamlı bir adım atmıştır. Bizler yerel yönetimlerimizin insanımız, ülkemiz ve devletimiz için son derece önemli işlevlere sahip olduğunu düşünüyoruz. Bizler bu anlayış ile hareket ederek halk sağlığının gelişmesine yönelik olarak bütün belediyelerimizin gerek hocalarımızın bilgi birikimleri ve tecrübelerinden gerekse de Veteriner Fakültemiz ve Hayvan Hastanemizin imkanlarından yararlanması için gereken adımları atıyoruz” diye konuştu.

Ergene; Seminerlerimiz Yıl Boyunca Ülkemizin Dört Bir Tarafında Sürecek
YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de yaptığı konuşmasında hayvan sağlığı hayvancılık sektörü ve halk sağlığı açısından çok önemli olduğuna işaret ederek “YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi olarak bizlerin sorun oluşturan hastalık ve zararlıları en kısa süre içinde kontrol altına alarak yok edilmesi, hayvan sağlığı ve refahının sağlanması, salgın hayvan hastalıklarıyla mücadele edilmesi, hayvanlardan insanlara geçebilen (şarbon, tüberküloz, brusella, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi vs.) hastalıkların kontrol altına alınması ve önlenmesi ile gıda güvenliğinin sağlanması için gereken akademik bilgiye ve gerek laboratuvarlar gerekse de teşhis ve tedavi kabiliyetşerine sahibiz” diye konuştu. Ergene “önümüzdeki günlerde Gazimağusa bölgemizde hayvan hastalıkları ve alınması gereken önlemler ile ilgili başlatacağımız seminerleri yıl boyunca ülkemizin dört bir tarafında sürdürme kararlılığındayız” dedi.

Arter; YDÜ’nün Yaptığı Yatırımlar Ülkenin Gelişmişliğini Gösteriyor
İsmail Arter de konuşmasında, YDÜ’nün yaptığı yatırımların ülkenin gelişmişliğini gösterdiğini söyleyerek, YDÜ’nün toplum sağlığının gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile hayat verdiği Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi’nin imkanlarından Gazimağusa halkının yararlanabilmesi için verdiği desteğin çok anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı. Arter son olarak, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e sağlığın bütün alanlarına yaptığı önemli katkılardan ötürü ve ayrıca Gazimağusa bölgesinde halk sağlığının geliştirilmesine yönelik olarak başlatılacak faaliyetlere vereceği destekten ötürü teşekkür etti.